vineri

Painici cu crema de castane

Ingrediente:
500g faina cernuta proaspat
5g drojdie instant
230 ml apa calduta
80g zahar
citeva picaturi de esenta de vanilie
3 g sare
50g ulei
Topiti drojdia,sarea si zaharul in apa calduta,adaugati faina ,esenta si uleiul.Framintati pina coca devine elastica(in jur de 3-4 min).Lasati la dospit 80min.Impartiti coca in 8.
intindeti coca,adaugati o lingurita de crema de castane,rulati si taiati pe mijloc cu cutitul.
rasuciti si uniti fiecare piciorus cu capul batonului.
Asezati pe hartia de copt si lasati la dospit 40 min.
Ungeti cu uun galbenus batut sau apa cu zahar ori lapte.
Coaceti la cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade ,timp de 10-15 min.
Sunt foarte pufoase si aromate.Pofta buna!

13 Comments:

roxana said...

Wawww ce bine arata piinicile astea,si cu castane,,cred ca trebuie sa fie oishii, nu am mincat nimic cu castane pina acuma...
pupici si spor la facut papa bun .
Roxy

sarah said...

wow ce fain arata.felicitari.pupici

julia said...

dragele mele sarah,roxana va pup dulce dulce pe amindoua si va invit la o painica pufoasa,aromata si DELICIOASA.Pupici *-*!

miha-akita said...

meriti o bataita buna tu :))
tare bine mai arata asa rasucite,asa aurii,parca in ciuda mea ca sa nu tin dieta niciodata:))
felicitari si mai vrem,mai vrem...sa salivam!puuupicei

julia said...

miha-akita draga,multumesc mult mult pentru vizita si sper sa te apuci de treaba cu blogul tau nou.Pupici multi !

panseluta-violet said...

sa stii ca am sa incerc painicile tale.eu sunt din patria castanelor romanesti si piureul e unul din deserturile pe care il prefer.!

Elena Toma said...

Arata minunat! Trebuie sa incerc cu aceasta crema de castane, dar mai ales tehnica de rasucire.Felicitari si numai ganduri bune. O sa trec foarte des pe aici, din cate vad eu!

julia said...

draga mea panseluta-violet,multumesc mult pentru vizita si cuvintele dragute.Un pupic dulce !

julia said...

Draga Elena-toma,multumesc mult pentru cuvintele incurajatoare si pentru vizita.Te astept oricind,cu placere.Pupici !

Fimère said...

ce pain est très réussi j'adore la technique du façonnage, bravo
bonne soirée

julia said...

Merci Fimere!

GABRIELA said...

pai bine ma si le-ai mancat singura pe toate?vai ce fain arata!

julia said...

Gabriela draga,parca erai la dieta...?sau ai RENUNTAT?Daca ti-a ramas gindul la ele...da ordin si...le execut.

Jujo castle & Imperial palace Kyoto 2010

kiyomizu temple,kyoto 2010

KYOTO

Coreea de sud 1

Coreea de sud 2

Piramidele si Sfinxul

Atena

Galati

Cairo

 
©  free template by Blogspot tutorial