200g piept de pui
300g satoimo
50g morcov
50g gobou
100g lotus
70g konnyaku
7-8 ciuperci(shiitake)
8 pastai
1 lingura de ulei
sos:2cani supa de pui sau apa,2 linguri sake,2 linguri zahar ,2linguri mirin,3linguri sos de soia(shoyu).
Satoimo:trebuiesc curatati de pielita,taiati in jumatate,spalati si pusi la fiert in putina apa si 1/2 lingurita de sare.cand incep sa dea in clocot aruncati apa,clatitii si punetii inca o data la fiert in apa(fara sare).Procedati asa inca o data.
Gobou:spalatii cu peria pana sunt deplin curatati,taiatii in bucati mici si punetii in apa cu otet pana se maroneste(murdareste) apa(10-15min).Clatitii.
Lotus:se curata de pielita si se lasa in apa cu otet 3-4 minute.se clatesc.
konnyaku:taiatil in bucatele mici si firbetil 5 min. in apa.
Pastaile,taiatile coditele si oparitile in apa cu sare.
MDP:
Caliti toate ingredientele(in afara de pastai) in ulei .Adaugati sosul si lasati sa fiarba(la foc mediu) pana sa evaporat aproape tot lichidul.Adaugati pastaile!
luni
Nimono cu lotus
Publicat de julia la 18:07
Etichete: RETETE JAPONEZE
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
0 Comments:
Post a Comment