sâmbătă
Cozonac cu cacao
Aluat(pt 2 cozonaci):
-500 g faina(camelia)
- 8 gr drojdie instant
-150 gr zahar
-150ml lapte caldut
-100 gr unt topit
-4 galbenuse(frecate crema ,cu zahar)
-1 lingurita rasa de sare
-arome:coaja de portocala,vanilie
Umplutura:
100g nuci macinate,
50 g zahar,
25 g unt topit
30g cacao
putina coaja de portocale
Bateti bine zaharul si sarea cu galbenusele pina zaharul se topeste.In laptele caldut dizolvati drojdia la care adaugati aromele ,faina si galbenusele.Framintati incet timp de 10 min.lasati la dospit 1 ora dupa care intindeti coca ,o pensulati cu unt topit si adaugati nuca macinata cu putina coaja de portocala,cacao si zahar.Rulati,mai lasati la dospit inca 1 ora si coaceti la 180 grade timp de 40-45 minute.Faceti proba cu paiul.Sunt un deliciu!
Publicat de julia la 18:27
Etichete: ALUATURI DOSPITE
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
0 Comments:
Post a Comment