Sepia este foarte iubita la noi in casa,o servim simpla,la gratar ,saute ,cu paste sau prajita(inele).
SEPIE SAUTE
1 sepie de marime medie
10g unt
patrunjel tocat sau praz tocat
1 catel usturoi(dupa preferinta)
1 lingura capere scurse
sare si piper(dupa gust)
10ml vin alb sec
Curatati sepia foarte bine de intestine si sira spinarii .Separati picioarele(tentaculele) de intestine,curatatile bine si taiatile dupa preferinta.Eu am taiat sepia in inele de 0,5milimetri,inclusiv tentaculele.
Intr-o tigaie am topit untul,am calit putin usturoiul si sepia la foc mediu,am adaugat caperele,sarea,piperul si vinul si am calit la foc iute timp de 1 minut.Sepia este foarte frageda ,poate fi servita asa sau cu paste.Pofta buna!
2 Comments:
aarata delicios la tine in farfurie!
Draga Loredana,
Mu;ltumesc mult pentru vizita si te mai astept si alta data.Multi pupici *-*!
Post a Comment