sâmbătă

Koshary

Acesta  mincare egipteana este atit de ieftina incit majoritatea egiptenilor o servesc la restaurant.Mie mi-a ramas gindul la ea si am incercat acasa.A fost mai delicioasa decit cea de la restaurant :P!











Ingrediente:-macaroane - jumatate de punga (250gr)
-orez basmati- 2 pahare
-linte  - 100 gr
-fidea (vermiceli)- 3 linguri mari
-cub de supa - 1 buc
-rosii proaspete - 1/2 kg
-usturoi - 4 catei
-ceapa - 3-4 cepe mari
-1 lamaie taiata felii
-sare , piper
-ulei



Toate ingredientele se prepara separat, fiecare in vasul lui in acelasi timp.Pastele se pun la fiert iar dupa ce s-au fiert se scurg bine de apa, se adauga 1 lingura de ulei si un praf de sare.
Fideaua se prajeste foarte putin in ulei  .Cand fideaua este gata se adauga peste ea orezul si se acopera cu apa deasupra orezului cu un deget(la 2 cani de orez basmati  se vor adauga 3 cani de apa).
Orezul se fierbe la foc mic pana scade apa de deasupra .
Lintea se fierbe in apa iar dupa ce s-a fiert se scurge bine de apa.
Sosul de rosii se prepara in felul urmator: usturoiul se prajeste in ulei pana devine foarte putin maroniu(se scoate din tigaie) apoi se adauga rosiile (acestea se mixeaza inainte de a fi adaugate pana devine suc ) , se adauga cubul de supa si un praf de piper negru.
Se lasa pina da in clocot apoi se adauga o jumatate de pahar de apa(daca este nevoie)
Ceapa se taie rondele sau solzisori apoi se prajeste in ulei pana devine maro .
Dupa ce toate ingredientele au fost pregatite se pune pe rand un strat de orez cu fidea , unul de macaroane se presara deasupra lintea , ceapa prajita si usturoiul apoi se adauga sosul de rosii dupa cit se doreste.

0 Comments:

Jujo castle & Imperial palace Kyoto 2010

kiyomizu temple,kyoto 2010

KYOTO

Coreea de sud 1

Coreea de sud 2

Piramidele si Sfinxul

Atena

Galati

Cairo

 
©  free template by Blogspot tutorial