250 g margarina, 500 g zahar, 5 linguri cu cacao, 1 cana cu lapte, 4 oua, 200 g faina, 10g praf de copt, nuci, rom , ciocolata, coaja de lamaie.
Se pune la fiert margarina impreuna cu: zahar, lapte, cacao. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom (aceasta va fi glazura). Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina,alunele, praful de copt si albusurile batute spuma. Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina,20-30min la 180 grade.
1
2
Eu am taiat blatul in doua si l-am insiropat(fiecare dupa preferinta).
Crema caramel am pregatito in felul urmator:am topit 50g de zahar si apoi am adaugat putin cate putin nama cream(200ml) amestecand continuu.Dupa ce sa omogenizat bine am mutat tigaia pe un vas cu apa si gheata si am amestecat cu mixerul pana sa intarit crema.Am adaugat toata crema pe primul blat.
3
Am adaugat si cel de-al doilea blat si am acoperit cu glazura.
4
5
Am lasat tortul la frigider cateva ore.Foarte aromat si....DULCE.
6
Acest tort este dulce.....
sâmbătă
Tort S
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
0 Comments:
Post a Comment