miercuri

Tort G.

Tort G
Photobucket

- 3 albusuri (cca110g)

- 150g zahar pudra

- cateva picaturi de zeama de lamaie

- stafide

- bucati de nuca

PREPARAREA BLATULUI DE BEZEA

Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra
Photobucket
Photobucket

Photobucket

si 3-4 picaturi de zeama de lamaie, ca pentru orice bezea. se presara deasupra nuci si stafide si se coace trei ore si jumatate la 100 grade.
Photobucket

PENTRU DOUA BLATURI SUBTIRI DE ALUAT

- 1 ou

- 1 albus (cca 35-40g)

- 70g zahar

- 50ml suc proaspat de portocale

- 50ml ulei

- 75-80g faina

- 1 lingurita rasa praf de copt

PREPARARE
Photobucket

Se bate oul cu albusul si zaharul, bine de tot...pana face basicute.
apoi se adauga sucul de portocale, uleiul
si faina, amestecata in prealabil cu praf de copt.
Photobucket

Photobucket

Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort, tot de 26cm, tapetata cu hartie de copt si...Photobucket
Photobucket

... se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 8-10 minute.
Se scoate blatul din cuptor si se desface din forma, se desprinde hartia de pe fund si se lasa la racit.
Photobucket

Se coace la fel si al doi-lea blat.

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE CIOCOLATA (MOUSSE)

- 300ml frisca lichida

- 250g ciocolata cu lapte

- 2 foi de gelatina

PREPARARE
Photobucket

Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, insa fara a fierbe.

Photobucket
Photobucket

Se lasa foarte putin timp, ca sa nu mai fie la fel de fierbite si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in prealabil 10 minute in apa rece.

Dupa ce se raceste, se amesteca cu cealata jumatate de cantitate de frisca, batuta, de aceasta data.

Photobucket
Se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene.

Se monteaza in jurul primului blat un inel de tort, se pune crema mousse de ciocolata...
...se aseaza deasupra si cel de al doi-lea blat. Se scoate inelul si...
...se pune la rece, timp in care se prepara crema de portocale.

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE PORTOCALE

- 250ml frisca lichida

- 40g zahar pudra

- 1 plic intaritor de frisca

- 250g mascarpone

- 30g zahar tos

- 50ml suc de portocale

- 20ml suc de lamaie

- 4 foi de gelatina

- coaja si pulpa de la 2 portocale mari



PREPARARE

Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor.

Branza Mascarpone se freaca cu zaharul, pana aceasta se dizolva.

Se amesteca cele doua compozitii.

Se aduga coaja si pulpa portocalelor, filetate si curatate de pielite.

Se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi se dizolva pe foc mic, in sucul de citrice.
Se raceste si se adauga in crema de portocale si se amesteca toate ingredientele.

Se pune crema de portocale peste blat si marginea tortului se imbraca in crema si...
...si se lasa 2 ore la frigider.

Photobucket

Apoi se pune deasupra blatul de bezea, se pudreaza cu zahar, iar marginile, optional, se orneaza cu frisca, nespecificata la ingrediente.

0 Comments:

Jujo castle & Imperial palace Kyoto 2010

kiyomizu temple,kyoto 2010

KYOTO

Coreea de sud 1

Coreea de sud 2

Piramidele si Sfinxul

Atena

Galati

Cairo

 
©  free template by Blogspot tutorial