miercuri

Paine BILUTE


Aceasta painica ne place tuturor.Imediat ce sa copt sa si terminat.Este usor de facut si absolut delicioasa.

Ingrediente:
250g faina(eu mereu folosesc Kameria)
zahar 5 linguri mari
1/2 lingurita sare
drojdie praf 3g topita in 77ml apa calduta
margarina topita 25 g
1 ou(separat,batut spuma)


Ingrediente sirop;
margarina 25 g
rom 1 lingura
zahar 1 lingura
stafide 1 lingura si jumatate(inmuiate in apa calda 10 min si stoarse)

Dizolvati drojdia in 77ml apa calduta impreuna cu zaharul si sarea si  dati deoparte.Cerneti faina ,adaugati drojdia,margarina topita,albusul si galbenusul spuma  si amestecati bine cu  o lingura sau cu mina.

Prepararea siropului:topiti margarina ,adaugati zaharul si romul si amestecati bine pina se topeste zaharul dupa care adaugati stafidele.
Cu mina inmuiata in sirop faceti bilute mici din aluat,le treceti prin sirop si le puneti in tava de copt.Continuati asa pina terminati tot aluatul,daca va ramine sirop il turnati in tava peste bilute.Acoperiti cu o folie de plastic si lasati la dospit pina isi dubleaza volumul(ca in fotografia alaturata),in cazul meu a  dospit 40min la cuptor.
Coptul dureaza putin dar este important sa urmati pasii .
1:coaceti la 100grade 10 min,
2:ridicati temperatura la 150 de grade si mai coaceti inca 10 min
3;ridicati temperatura la 180 grade si mai coaceti inca 10 min.
Dupa ce sa copt scoateti painea imediat din tava.Pofta buna!

3 Comments:

alialexa2006 said...

wow ce bunatate.....felicitari..pupici

Miha said...

Arata delicios!!!! Imi lasa gura apa...Pupicei!!!

julia said...

dragele mele alialexa2006 si Miha,va multumesc mult pentru vizita.Bilutele au fost un mare succes!!!Va pup dulce pe amindoua *-*!

Jujo castle & Imperial palace Kyoto 2010

kiyomizu temple,kyoto 2010

KYOTO

Coreea de sud 1

Coreea de sud 2

Piramidele si Sfinxul

Atena

Galati

Cairo

 
©  free template by Blogspot tutorial