sâmbătă

Tarta cu Mango






Reteta este de la Maya(o adevarata artista in bucatarie).Multumesc mult,Maya!

90 g faina
4 oua
120 g zahar
90 g unt moale,dar nu cald
1 lingurita rasa praf de copt
500 ml suc de mango
zahar dupa gust
1 lingura gem de mango

frisca (facultativ)
1 zahar vaniliat (facultativ)
fructe (facultativ)

Mixam ouale cu zaharul pina devine o spuma.
Turnam untul moale/topit,dar nu cald,la amestecul de oua.
Mixam mai departe.Faina o amestecam cu praf de copt,apoi adaugam cite o lingura la amestecul de oua.Mixam continuu.Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam aluatul in tava si dam in cuptorul preincalzit la 170°C.Dupa ce bagam tava,coborim temperatura la 160°C,timp de 25 minute.
Lasam la racit pe un gratar.
Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte.Lasam la racit/uscat.
Dupa racirea completa,repartizam tarta pe platoul care va fi servita.
Luam 200 ml din sucul de mango si-l fierbem la foc usor
timp de 2 minute,împreuna cu praful de Agar(dupa indicatiile de pe plic).
Sucul rece,il amestecam cu zahar dupa gust,pina nu se mai simt cristalele de zahar.
Sucul cu agar,il adaugam la sucul rece,si amestecam.Lasam vreo 10 minute la racorit complet.
Turnam in adincitura tartei.Lasam la inchegat!(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte pentru a pensula fructele)Cine doreste,poate decora cu fructe.

7 Comments:

CamiWitt said...

Delicios,noi preferam aproape toate prajiturile cu fructe. PS: Vino te rog sa ridici niste premii,chiar daca ar fi duble. Pupici si un sfirsit de saptamina bun.Cami

julia said...

Cami,multumesc mult pentru vizita si pentru premii.Gestul tau ma surprins tare placut,in acelasi timp ma gandesc ca nu am facut nimic sa merit asa premii minunate.Multumesc inca o data si cu placere trec sa ridic premiile.Multi pupici *-*!

MihaeRa said...

Vai, Doamneeee, ce tartaaaaa!!! Deci imi place asa de mult mango, incat mor incet salivand la tarta astaa.....Si decorul e superb..Vai ce mi-ai facut!

Mamichan said...

Arata superrr tarta!!!!Bravo si felicitari pt tot ce faci!Vreu sa-ti multumesc mult pt premii ,esti o dulce si mereu te gandesti si la mine..chuuuuuuuuuuu

Anne said...

Este criminala..mai ales pe vremea asta calduroasa, fructele sunt cele mai potrivite. Felicitari pentru cele pregatite !

julia said...

Fetelor,
va multumesc din suflet pentru vizita si mai ales ,pentru munca pe care o depuneti.voi sunteti o oaza de ispiratie pentru mine.Pupici*-*!

Loredana said...

ce decotatiune nemaipomenita pentru o prajitura! cred ca esti foarte indemanatica si creativa!

Jujo castle & Imperial palace Kyoto 2010

kiyomizu temple,kyoto 2010

KYOTO

Coreea de sud 1

Coreea de sud 2

Piramidele si Sfinxul

Atena

Galati

Cairo

 
©  free template by Blogspot tutorial