INGREDIENTE (16 bucati):
- 325g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 130ml sana sau lapte batut
- 60g unt topit
- drojdie uscata 6 g
UMPLUTURA:
- 100g carnaciori taiati cubulete
- 1 ceapa mare
-100g cascaval taiat cubulete
METODA:
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora, sau pana isi dubleza volumul.
Carnaciorii taiati se calesc intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna pana se inmoaie un pic ceapa,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Eu am impartit ceapa calita(inmuiata) in doua(jumatate cu carnaciori si jumatate cu cascaval).
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 16 buc. si se modeleaza ca niste chiftelute aplatizate in centrul carora se repartizeaza cu o lingurita cate putin din compozitia cu carnaciori+ceapa sau cascaval+ceapa.
Se ridica marginile aluatului catre centru una peste alta si se strang bine sa acopere compozitia.
Se aseaza pe hartie de copt si se mai lasa un pic la crescut intr-un loc caldut.
Dupa ce au mai crescut(30min) se ung cu ou batut si se presara seminte de mac si susan.
Se coc in cuptor preincalzit la 200 grade cca 20 min.
Reteta este preluata de la Flor,Multumesc mult.S-au mancat instantaneu*-*.
marți
Chifle umplute
Publicat de julia la 09:14
Etichete: ALUATURI DOSPITE
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
0 Comments:
Post a Comment