1 kg cartofi feliati
500 ml lapte degresat
1 morcov
200 g carnati afumati
200 g cascaval
8-10 rosioare cherry
200 g ciuperci
marar 1 lingura
2-3 linguri ulei de masline
sare marina
piper
usturoi deshidratat
1 lingura plina amidon
Rumenim carnatii putin,împreuna cu usturoiul deshidratat si ciupercile,în ulei de masline.
Curatam si taiem cartofii si morcovul felii.Adaugam laptele, mararul,saram,piperam..
sau condimentat cu ce va place.Nucsoara merge bine,daca va place.
Lasam la fiert ,la foc usor vreo 5-7 minute.
Îngrosam sosul cu amidon.
Daca nu stiti cum se comporta amidonul folosit ,amestecati-l
cu 2 linguri de apa rece,pentru a nu risca un sos cocolosat :D
Dupa îngrosare(nu trebuie facut foarte gros),degustam,si mai adaugam condimentele necesare/daca e nevoie.
Presaram cascavalul razuit deasupra,si acoperim cu jumatati de rosioare cherry
Se da în cuptorul neîncalzit la 200°C,si se lasa pîna se rumeneste dupa plac(20 min in cazul meu).Dupa ce este gata rumenit,mai lasati gratinul 10 minute în cuptor cu usa întredeschisa sa iese caldura.
marți
Gratin
Publicat de julia la 17:31
Etichete: RETETE ROMANESTI
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
0 Comments:
Post a Comment