(1)-125ml apa clocotita
-50 gr zahar
-25 gr unt
(2)-7 gr drojdie uscata sau 20 gr proaspata
-1 lingurita miere
-25ml apa calduta
-1 ou
-vanilie,coaja de portocala,lamaie(daca va place)
(3)-425gr faina
-1 lingurita sare
MDP:Untul taiat cubulete si zaharul se pun intr-un bol,iar peste se aduga apa clocotita,se amesteca pana cand se topeste si se lasa 10 min sa se raceasca.
Drojdia se dizolva in apa calduta,se adauga mierea,oul si aromele.
Se adauga la aceasta compozitie ,cea cu unt si zahar,se mixeaza f bine si se aduga faina cate putin pana cand o incorporam pe toata.Se framanta bine,la mana sau masina de paine(eu folosesc mainile),pana cand aluatul este elastic si neted.
Se lasa la crescut o ora.Se scoate pe masa infainata si se da forma dorita la care se adauga umplutura,dupa care se aseaza in tava cu hartie de copt.Se lasa din nou la crescut o ora,se unge cu un ou amestecat cu lapte.
Umplutura:Cottage cheese 300g,2 galbenusuri amestecate cu 50g zahar la care se adauga 2 albusuri batute spuma si se amesteca usor.Se da la cuptor 180grade 30-35 min(pana iese scobitoarea curata).
sâmbătă
Pasca cu branza
Publicat de julia la 18:34
Etichete: ALUATURI DOSPITE
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
0 Comments:
Post a Comment