miercuri

Tort Mousse-Caramel

Photobucket
Ingrediente:(pentru blaturi)
2 oua(separati albusul de galbenus)
50g zahar
50ml suc de portocale
50ml ulei
80g faina cernuta
5g praf de copt
Bateti albusul spuma cu jumatate din cantitatea de zahar,la fel procedati si cu galbenusele.
Amestecati faina cu praful de copt,uleiul si sucul de portocale.Incetisor incorporati albusul si galbenusul.Impartiti cantitatea rezultata in 2 si coaceti la 180 grade 15minute.
Dupa ce sa racit asezati blatul intr-ul inel de tort si il insiropati cu apa cu zahar sau ce doriti.
Ingrediente pentru mousse:
Gheata multa
200g ciocolata cu caramel topita la bain-marie
2 oua(albusul separat de galbenus)
100g unt topit
200ml nama cream(frisca)
30g zahar

Galbenusele se bat crema cu zaharul si se amesteca cu ciocolata (topita si racita) si untul (pe un pat de gheata se bate untul topit pana devine o crema).
Albusul se bate tare si se incorporeaza usor,putin cate putin in crema de mai sus(ciocolata+galbenuse+unt=A).Nama cream-ul se bate pana devine frisca(pe un pat de greata si apa)dupa care se incorporeaza putin cate putin in A.Gata,acesta este moussul de caramel).
Se toarna moussul peste blatul insiropat,se aseaza cel de-al 2 lea blat,se insiropeaza si se acopera cu frisca.Se da la frigider pentru cel putin 1-2 ore.Se desface inelul si se decoreaza cu ciocolata topita si migdale taiate.
Photobucket
Photobucket

0 Comments:

Jujo castle & Imperial palace Kyoto 2010

kiyomizu temple,kyoto 2010

KYOTO

Coreea de sud 1

Coreea de sud 2

Piramidele si Sfinxul

Atena

Galati

Cairo

 
©  free template by Blogspot tutorial