A:60 ml apa calda
55 g unt topit
50 instant caramel mix
235 ml lapte cald
1 ou
10 g zahar
3 g sare
550 g faina
7 g drojdie uscata
B:55 g unt topit
145 g zahar
9 g cinnamon
90 g nuci macinate
C:112 g cream cheese
55 g unt moale
125 g zahar
3 ml vanilie
8 ml lapte
Prepararea aluatului A :se topeste drojdia in cele 60ml apa calda,se cerne faina la care se adauga zaharul,sarea,laptele cald,untul topit,oul,caramelul instant si drojdia topita.Eu mi-am udat mainuile cu unt topit si am framantat vreo 5 min dupa care le-am pus la cuptor la 100grade,1 ora(la dospit).
B:nucile si zaharul se amesteca impreuna cu cinamonul su untul topit.
Pe o suprafata unsa cu unt se intinde aluatul peste care se adauga B,se ruleaza si se taie in bucati egale;dupa care se aseaza in tava unsa cu unt.
Se mai lasa o data la dospit 50min tot la 100grade pana se dubleaza in volum.
C:Toate ingredientele se amesteca foarte bine(eu am folosit mixerul)pana rezulta o crema(cu care se ung cinamonurile dupa ce au fost coapte si racite).
Reteta dureaza dar eu nu am stat dupa ele,mi-am terminat si treaba intre timp.Sotul si copiii nici nu le-au mai lasat sa se raceasca.Sunt SUPERBE!
miercuri
Cinamon roll cu crema
Publicat de julia la 16:26
Etichete: ALUATURI DOSPITE
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
0 Comments:
Post a Comment