Faina 500g
2oua+lapte caldut(40grade)=340g
drojdie instant 5 g
sare 3 g
zahar 40g
esenta de vanilie
rom 1lingura
fructe uscate(stafide,mar,ananas,cranberry)
miez de nuca macinat 30g+20g zahar
unt topit 30g
inca 10 g unt topit (5 g pentru a pensula tava,5g pentru a pensula coca)
Stafidele se pun intr-o ceasca cu 1 lingura rom si se lasa in jur de 30 min sa se umfle.
Intindem o foaie mare,pensulam cu untul topit(cele 5 g),punem miezul de nuca si fructele uscate(inclusiv stafidele cu rom);rulam si vom avea un colac mare.Pensulam tava(in cazul meu ,una rotunda) cu cele 5 g unt topit si tapetam cu 1 lingura de faina;asezam colacul si lasam inca 1 ora la crescut.Dupa ce colacul si-a dublat volumul pensulati cu apa cu zahar,ou batut sau lapte.Coacem la cuptorul incalzit in prealabil la 200g timp de 25-30 min.
8 Comments:
Julia, ce frumos arata! Este un cozonac in toata regula colacelul tau. Mi-ai dat o idee sa fac si eu cozonacul asa, rotund... Este o pufosenie!
Cat despre urzici, cred ca ti-e pofta acolo, in Japonia. Dar... si eu as vrea oricand sa gust cate ceva din bunatatile voastre! In lipsa, ma mai inspir de pe blogurile celor care traiesc acolo si posteaza retete din aceasta parte a lumii, atat de fascinanta pentru mine.
Un salut cu drag, Elena.
Wow, very nice colac! Looks so soft and delicious! Compliments!
julia te-ai apucat de antrenament pentru Paste ?foarte frumusel cozonacel.da si tu de pomana ca mi-e pofta!pupici
Draga Elena Toma,iti multumesc mult pentru vizita.Colacul meu a crescut atit in citin timpul coptului sa lipit si nu se mai vede gaura din mijloc.urzici......of,of,of...ce pofta imi e...Pupici Multi!
Maria dear,thank you very much for stopping by,i appreciated.the colac is soft and just right,not too sweet.
sarah draga,te rog mult sa vii sa-ti dau o felie,cu cea mai mare placere te astept.esti o dulcica,multumesc pentru vizita *-*!
Wow..oishii so!!!
Vacanta placuta, scumpa! Pupic!
draga mea Miha(m.t.) iti multumesc pentru vizita si pentru urari.Pupici multi *-*!
Post a Comment