vineri

Salam de biscuiti

Photobucket

biscuiti
110 g unt
125 ml lapte
2-6 linguri zahar
3 linguri cacao
60 g rahat
50 g nuci
5 curmale
5 smochine (optional)
3 linguri stafide
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
folie de plastic

Photobucket


Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahar si cacao. Se lasa cat sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit (sa nu fie foarte fierbinte) se adauga untul. Acest amestec se poate face si in cuptorul cu microunde. Cantitatea de zahar depinde de cat de dulci sunt biscuitii si rahatul. Daca folositi biscuiti gen digestive si rahat mult mai dulce chiar si 2 linguri de zahar pot fi arhisuficiente. Puteti pune mai putin zahar, apoi gusta compozitia si daca vi se pare ca mai are nevoie de zahar, puneti zahar pudra.
Cand s-a mai racit sosul se adauga esentele. Intre timp se taie bucatele rahatul, curmalele, nucile.
In castronul cu biscuiti se pune sosul caldut si se amesteca repede ca sa se incorporeze. Se adauga rahatul, curmalele, nucile, amestecandu-se usor. Daca vi se pare sfaramicioasa compozitia mai incalziti putin lapte si adaugati-l in compozitie.
Se rupe o bucata de folie de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu cacao cernuta in prealabil sau cu biscuiti farmati fin. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se ruleaza si se da la frigider pana a 2-a zi.

0 Comments:

Jujo castle & Imperial palace Kyoto 2010

kiyomizu temple,kyoto 2010

KYOTO

Coreea de sud 1

Coreea de sud 2

Piramidele si Sfinxul

Atena

Galati

Cairo

 
©  free template by Blogspot tutorial